sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Höyryissä

Maaliskuussa innostuin ystäväni kanssa bambuhöyryttimestä ja sen kertainen kokeilevan keittiön onnistuma siivitti meidät uuteen yritykseen.
Tällä kertaa vaaleaa kalaa, kasvisnyyttejä ja tuplajälkkäri, oh yes!










Ainekset oli yksinkertaiset ja maltilliset. Käyttämämme kala oli kuhaa fileinä ja nyyttien kaali oli kiinankaalia.
Nyyteissä chiliä ja neilikkaa oli turhan paljon, ne kaipaavat tuotekehittelyä, mutta toi kala, oih!
Ihanan raikasta ja maukasta!

HÖYRYTETTY KUHA ITÄMAISITTAIN

4 kuhafilettä (1 per ruokailija)
soijakastiketta
rypsiöljyä
3 valkosipulin kynttä
inkivääriä
kevätsipulia tai purjoa
1 sitruuna


Silppua valkosipulit, noin 4 cm pala inkivääriä ja kevätsipulia parin desin verran.
Viipaloi sitruunat.
Aseta kalat höyryttimeen leivinpaperin päälle, pirskottele hieman soijakastiketta ja suolaa kaloille.
Jaa tasaisesti kalojen päälle valkosipuli, inkivääri, kevätsipuli sekä sitruunaviipaleet.
Höyrytä 3-5 min ja voilà!

Vinkki!
Kalan kanssa käsi kädessä kulkisi mainiosti salaatti

Jälkiruokana oli mangoa kahdella tapaa.
Mangolassi mausteilla ja paistettua mangoa.
Molemmat olivat hyviä, mutta mangolassi on aina säväyttänyt mua ja paljon!

MANGOLASSI MAUSTEILLA

1 prk Bonne mangososetta
4 dl maustamatonta jogurttia
1 prk kuohukermaa
1 dl sokeria
3/4 rkl kanelia
2 tl sahramia


Aloita laittamalla sahrami likoamaan tilkkaseen vettä.
Laita blenderiin jogurtti, kuohukerma ja mangosose, pyöräytä reilusti menemään.
Kerma saa ilmaa ja vatkaantuu, näin juomaan tulee kuohkeampi rakenne!
mausta sokerilla, kanelilla ja laita vielä sahrami vesineen kaikkineen mukaan.
Sekoita vielä blenderillä hetki, kaada laseihin ja nauti kylmänä!

Vinkki!
Tarvittaessa laita blenderiin myös hieman jäämurskaa, jotta saat juomasta viileän.


Höyryttämisestä jäi jälleen todella hyvä mieli ja jos tuollainen bambuhöyrytin jossakin tulee mua vastaan, niin eiköhän tule hankittua kotiin.
Seuraava kikkailu/kokkailuhetki on sovittuna, silloin on tarkoitus siirtyä höyryttämisestä makkaran tekoon, jaiks!


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti