lauantai 4. huhtikuuta 2015

Jälkiruokien aatelia

Pidimme viime viikonloppuna tämän talvikauden viimeiset blinipäivälliset pienellä porukalla.
Blinit olivat yhtä herkullisia ja täydellisiä kuten aiemminkin.
Oikeastaan, en ole varma miten maltan odottaa ensi talveen saakka blinejä..
Onneksi edessä on kesä ja veden kielelle tulevat grilliruoat!

Joka tapauksessa, palaamme blinipäivällisiin tai tarkemmin ottaen niiden jälkiruokaosuuteen.
Pitkä tikku osui kohdalleni ja sain vastuullisimmistakin vastuullisimman tehtävän eli jälkiruoan teon.
Jälkiruoka on se, joka nivoo aterian kasaan.
Viimeisen ruokalajin vastuu on valtava ja taakka voi toisinaan olla suuri kantaa. Jos jälkiruoasta jää huono maku suuhun, latistuu tunnelman täysin.
Niin ei kuitenkaan käynyt tällä kerralla!

Blinit ovat tuhtia ruokaa ja sen kanssa on aina hyvä tarjota jotakin jauhotonta ja "kevyttä".
Koska marenki on aina herkullista ja mun bravuuri, päädyin tälläkin kertaa tekemään kyseistä ihanuutta.


RAPARPERI-MARENKIKAKKU

4 valkuaista
2 dl sokeria

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl rahkaa

500 g raparperia
sokeria

pieni kourallinen manteleita (kuorimattomia)


Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi marengiksi, levitä noin 1-2 cm korkuiseksi levyksi pellin päälle ja paista 75 asteessa noin 3 tuntia. Voit valmistaa marengin myös hyvissä ajoin etukäteen! Muista säilyttää kuivassa ja viileässä, suojassa auringonvalolta.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Jätä hetkeksi maustumaan.
Kiehauta raparperit sokerin kanssa.
Minulla oli pakastimessa raparperia ja käytin ne pois. Sokeria laitoin noin ruokalusikallisen, sillä halusin raparperin olevan kirpeää.
Kesällä ihanan vaaleanpunaiset ja pehmeät raparperin varret eivät vaadi juuri ollenkaan sokeria ja ne kannattaa kiehauttaa todella nopeasti.
Jos raparperista irtoaa paljonkin nestettä, kannattaa ylimääräinen neste siivilöidä pois!
Paahda mantelit kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
Rouhi sen jälkeen pieneksi.

Kasaa kakku juuri ennen tarjoilua;
marengin päälle vaniljavaahto-rahkaseos, raparperi ja mantelit.


Pakastetut raparperit hajosivat kuumennettaessa ja näyttivät hieman erikoiselta vihreinä kasoina kakun päällä, mutta tämä oli kyllä aivan superhyvää!
Aivan täydellinen yhdistelmä!

Henkilö, joka ei välitä jälkiruoista eikä makeista leivonnaisista juuri ollenkaan, kehui tämän kakun parhaaksi jälkiruoaksi mitä hän on ikinä maistanut, santsasikin oikein kakkua!

Tämä oli paras kiitos, jonka saattoi saada.
Sen myötä totean, että tätä tehdään meillä toistekin! Etenkin sitten kun saatavilla on tuoretta raparperia!


Rakkaudella,
KIKU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti