torstai 6. helmikuuta 2014

Kikun keksipurkilla; timjami-hunajakeksit

Olette varmasti skeptisiä, ymmärrän.
Timjami on melko vahva yrtti, eikä sen maku katoa juurikaan kuumennettaessa.
Sitä käytetäänkin yleisesti liharuokien maustamiseen.
Yrtillä on kuitenkin monia terveydellisiä hyötyjä; timjami lievittää kurkunpään oireita (käheyttä ja yskää) sekä auttaa ruoansulatusvaivojen ja tulehdusten hoidossa. Se saattaa myös parantaa verenkiertoa.
Hunajan terveysvaikutuksiin taas kuuluu etenkin bakteerien tappaminen.
Kaiken tämän sanottuani, totean että nämä eivät voi olla muuta kuin superkeksejä!

Ette ehkä vieläkään ole vakuuttuneita, niinkö?
Lupaan että maku on täysin muuta kuin "terveyskeksillä", väittäisin jopa että nämä ovat parhaita keksejä, joita olen koskaan maistanut.
Makuaisti on kaikilla erilainen, mutta kokeilkaa niin tiedätte!
Näiden valmistaminen ei ole rakettitiedettä.

Timjami-hunajakeksit (n. 30 kpl)

100g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl kuivattua timjamia
½ dl hunajaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kaurahiutaleet. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja timjami, lisää seos taikinaan. Lisää hunaja taikinaan ja sekoita hyvin.
Taikina jää murumaiseksi, älä huoli! Et ole tehnyt mitään väärin.
Muovaa taikinasta käsin pieniä palloja ja paina litteäksi pellille leivinpaperin päälle. Keksit eivät juurikaan leviä uunissa, joten tee niistä kerralla halutun paksuisia ja kokoisia.
Paista 200 asteessa 8 minuuttia.
Älä paista liian kauan, muuten kekseistä tulee jäähtyessään todella kovia!



Nauti yksin tai yhdessä, teen tai kahvin kanssa.




Rakkaudella,

KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti